Informatie over VergelijkBTC.nl.

VergelijkBTC.nl is de prijsvergelijker voor Bitcoinprijzen binnen Nederland, met het grootst aantal Website's, Verkopers/Exchanges & Brokers in onze vergelijking bieden wij het meest volledige overzicht qua Nederlandse Bitcoin Prijzen. We streven er naar een zo volledig mogelijk overzicht aan te bieden, alle getoonde aanbieders hebben op zijn minst iDeal als betaalwijze om het voor de Nederlandse klant zo makkelijk mogelijk te maken.

Ons systeem haalt iedere paar minuten de meest actuele prijzen op bij alle beschikbare diensten en geeft deze middels het handige overzicht op de voorpagina weer. Als extra functie is het mogelijk om per aanbieder de prijsfluctuaties in de laatste 24 uur in een handige grafiek af te lezen. Voor een volledig overzicht van actieve aanbieders in de prijsvergelijker kun je terecht op de pagina 'Verkopers'.

Naast het handige overzicht op de voorpagina en de prijsfluctuaties bieden we een Twitter-bot aan via ons eigen Twitter-profiel @VergelijkBTC die je ieder uur op de hoogte houdt van de vijf goedkoopste aanbieders van Bitcoin in Nederland! Mocht je Twitter niet gebruiken maar wel de berichten willen ontvangen dan zijn deze in ons Telegram-kanaal ook beschikbaar, hiervoor dien je een geactiveerd Telegram-profiel te hebben of te registreren.

Ondanks dat we een groot voorstander zijn van het 'product Bitcoin' en de mogelijkheden die het hebben van Bitcoins bied, is het voor ons helaas onmogelijk om (persoonlijk) advies te geven rondom het kopen of verkopen van Bitcoin en de keus voor een van de gelinkte aanbieders. Het is zeer raadzaam om je volledig in te lezen voor je overgaat tot een aan- of verkoop van Bitcoins of welke crypto munt je voorkeur ook heeft.

Een goed startpunt om te binnen met Bitcoin is de LekkerCryptisch Kennisbank, de verzamelde weblinks op Bitcoinstart en de podcast Beginnen met Bitcoin, hier is zeer veel (basis-)informatie te vinden over uiteenlopende onderwerpen in begrijpelijke (voornamelijk Nederlandse) teksten.

Wanneer je meer dan de basis hebt begrepen is het zelf draaien van een Bitcoin (Lightning-)node een logische stap, je draagt hiermee onder andere bij aan de beveiliging van het Bitcoin-netwerk, meer informatie en een uitgebreide uitleg hierover kun je vinden op The Road to Node.